Мариана Василева

Мариана Василева

Актриса

Performances:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Повече за Мери:

Мариана е гъвкав професионалист с над 10 години опит в работата с различни групи хора в мултинационална среда. Работният ѝ опит е предимно в сложни среди, където се е научила да се чувства комфортно с непредсказуемостта и промените. Ученето заедно с 45 души от 18 националности я е научило как да работи добре в разнообразни екипи.

Страстта на Мариана е свързана с екологичното и социално благосъстояние. Нейната цел в живота е да помага на природата и обществото да процъфтяват. Професионалният ѝ опит и интереси са в областта на социалното въздействие, развитието на хора, обучение и фасилитация (включително дистанционно/онлайн), координация на проекти, създаване на съдържание, комуникация, управление на програми, непрекъснатото усъвършенстване на процеси и др.

В playback театъра Мариана намира възможност за реализация на своите артистични наклонности, както и още един начин да бъде част от социалната промяна, която мечтае да види около себе си. Тя вярва, че playback театърът често води до личностно одухотворяване и междуличностно свързване, което пък от своя страна би могло да направи социалната среда по- здрава и по-устойчива. Опитът на Мариана с playback театъра се състои в следните дейности:

Ключови участия и награди:

  • Участие в базов курс (2017-2018 год.)
  • Участие в курс за напреднали практици (2018-2019 год.)
  • Редица участия в представления (2018-2019 год.)
    След двугодишна пауза (2020-2021 год.), поради обучение и пребиваване в чужбина, понастоящем Мариана е член на група „Разкажи ми“.

Образование:

 

Магистър на науката по устойчиво развитие, септември 2019-юни 2020 Магистърската програма по стратегическо лидерство към устойчивост (http://www.msls.se/) е 10- месечна трансформационна програма в Blekinge Institute of Technology – Karlskrona, Sweden. Тя се фокусира върху развитието на знания, умения и глобални мрежи за изграждане на капацитет за стратегическо лидерство в съвместно създаване на процъфтяващи, устойчиви общества. Обучението ползва методите на Art of Hosting (https://artofhosting.org/) – лидерски подход, който разширява обхвата от личното към системното, като стъпва на лични практики, диалог, фасилитация и съвместно създаване на иновации, за справяне със сложни предизвикателства.

Бакалавър по бизнес администрация 2009-2013 към Международно висше бизнес училище – Ботевград, България

Contact: